Elbil lader i Bergen og omegn

Vi monterer elbil ladere for privatboliger.

Det er anbefalt å bruke fastmontert elbil lader eller hurtigladestasjon til hjemmelading av elbil. Det overføres mye energi ved lading gjennom ladekabler og kontakter. Dersom du har fast parkering med mulighet for lading, anbefaler vi å installere en dedikert elbil lader. Fastmontert ladeutstyr består av en kontrollboks som er fastmontert, hvor det også er vanlig å ha en fastmontert ladekabel. Dimensjonen til utstyret er laget for høyere kontinuerlige strømstyrer enn vanlige kontakter og skjøteledninger. Har du behov for elbil lader i Bergen? Ta gjerne kontakt med oss.

Hjemmelader til elbil
elbil lader bergen

Følg rådene om vedlikehold

 1. Sjekk alltid ladekabel, plugger og kontakter jevnlig. Se etter synlige skader, sprekker og tegn til varmgang. Dersom det er noen skader på utstyret skal det ikke benyttes.
 2. Dersom du opplever at støpselet blir unormalt varm under bruk må du sjekke både plugg og kontakt for feil. Vær påpasselig dersom du ser fargeendring på plasten rundt kontakthullet i kontakten eller på selve støpselet. Er noe av dette brunt eller svart, må dette repareres før bruk.
 3. Aldri gjør noen endringer på ladesystemet selv. Med dette mener vi alt fra kontakten i veggen til alt innenfor ladeelektronikken / programvaren i bilen.

Slik lader du på en sikker måte

Få elbil lader for hjemmelading installert av en autorisert elektroinstallatør

 • Husk å alltid lese og følge produsentens anvisninger om sikkert bruk
 • For å beskytte mot elektrisk sjokk ved feil skal alltid ladekabelen kobles til en jordet kontakt.
 • Den originale ladekabelen eller ladekabler med tilsvarende egenskaper og ladestrøm skal brukes.
 • Plugg alltid ladekabelen direkte til el-bilen, ikke bruk skjøteledninger!
 • Heng ladeboksen opp slik at vekten ikke belaster støpsel eller stikkkontakt, dersom du har kontrollenhet integrert i ladekabelen. Dette gjør det lettere å unngå varmegang og skade på plugg og kontakt.
 • Laderen skal monteres slik at den ikke er i veien for trafikk og fotgjengere.
 • Husk å lukk lokket på ladekontakten etter bruk for å beskytte mot vann, snø og saltsprut.
 • Aldri bruk ladekabler med synlig skade, dette kan være til fare for andre som skal lade fra samme kontakt.
Hjemmelader til elbil

eRange elbil lader

Vi kan nå løse alle typer av AC ladebehov fra enkle hjemmeladere til større ladeanlegg. Vi tilbyr et bredt utvalg av løsninger for elbil lader, med vår lange kompetanse innen installering av ladesystemer. Vårt mål er å levere ladeløsninger for offentlig infrastrukturer, borettslag, bedrifter, ladeparker og privatboliger av god kvalitet og til konkurransedyktige priser. Vi fokuserer på helheten av produktene vi leverer, for å gi deg ladesystemer som et tilpasset dagens og fremtidens behov.

HomeCLU

HomeCLU er optimalisert for å benytte den tilgjengelige strømmen i hjemmet som lar deg lade mer effektivt. Dette er en løsning for deg som ønsker å kunne lade litt raskere eller dersom du er usikker på om du har nok strøm til å lade bilen hjemme. HomeCLU distribuerer den tilgjengelige strømmen direkte til ladestasjonen og måler strømforbruket ditt til enhver tid. Denne løsninger hjelper deg å fordele strømmen slik at du har nok strøm til lading samt dine daglige gjøremål.

Ladestasjon fra DEFA

Det ble nylig gjennomført en omfattende test av ladestasjoner. I følge ADAC , Europas største bilinteresseorganisasjon ble vinneren en 11kW ladestasjon utviklet av ABL. Denne laderen selges i Norge av DEFA. Disse to leverandørene har i lang tid samarbeidet om utviklingen av ladestasjoner for det nordiske markedet. Ladeboksen som tidligere er kalt saltoboksen, kommer nå i en ny og forbedret versjon under navnet eRange.

Hjemmelader til elbil

Easee Home

Smart, liten og fremtidsrettet med et flott design

 • Universal ladestasjon som passer alle elbiler
 • Utviklet og produsert i Norge- designer for nordisk klima
 • Støtter alle strømnett (230v 1 fase, 3 fase og 400v)
 • 5 års garanti
 • Valgfri Farge (sort, rød, hvit eller blå)
 • Trygg investering med 5års garanti

Easee Home har 5 års garanti som gjelder fra dagen den blir installert.

 • Applikasjon

Ladestasjon kommer med app som gjør det enkelt å låse/åpne ladekabel, tidsinnstille ladingen eller følge med på forbruk.

 • Brukertilgang

Du kan aktivere adgangskontroll på Easee Home slik at den må aktiveres gjenom NFC/RFID eller Easee appen. Da kan trenger du ikke bekymre deg for at andre kan bruke din lader.

 • Måling av strømforbruket

Innebygget strømmåler i ladestasjon gir deg kontroll og oversikt over strømforbruket via app.

 • Smartlading

Nye AMS-strømmålere gjør at vi i fremtiden må betale strømmen avregnet for hver time. Easee Home er smart gir deg mulighet for å lade bilen når strømmen er billigst. Om du har lav kapasitet på hovedsikring så kan Easee Home lastbalansere i forhold tilgjengelig kapasitet. Obs!! For smartlading funksjonene må du installere en Tibber pulse i tillegg.

 • Internetttilgang 4G eller Wi-Fi

Alle Easee ladestasjoner er internett via e-sim på 4G/LTE så fremt det er dekning.

Easee kan også kobles til ditt Wi-Fi nett.

 • Se vår kampanje eller ta kontakt for å få elbil lader i Bergen.