Kjøkkenbelysning

Belysning på kjøkken skal gi deg godt arbeidslys, men skal også være mulig å regulere slik at du kan sette rett stemning rundt middagsbordet. Vi kan lett bytte ut den gamle bryteren med en dimmer, eller et komplett anlegg som styrer all belysning. Dette gjør at du lett kan sette stemning rundt middagsbordet, enten om det er på dagen med familie eller på kvelden med venner. En praktisk måte å belyse kjøkkenet på er benytte skapene over arbeidsbenken. Du kan installere små downlights med LED-kilder, dette gir en optimal belysning med stor effekt og lavt strømforbruk.

Kjøkken
Kjøkken

Kjøkkenpendel

Kombiner design og funksjonalitet med pendler og taklamper. Det gir deg et stilig design med nye LED lyskilder. En løsning kan være å montere taklampe over spisebordet. Dette dekker ulike behov, både for lekse arbeid, baking og sosiale samvær. En lysdimmer er den enkleste måten å optimalisere lysbehovet. Du kan lett tilpasse lyset etter familiens behov. Dimmeren kan enten monteres spesifikt til taklampen eller være en del av et større lysstyringsanlegg.

Sikkerhet på kjøkkenet

I 2011 ble det påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller i forbindelsen med rehabilitering av kjøkken. Dette grunnet sikkerhet. Det er flere som ferdes på kjøkkenet, både barn unge og eldre, og det kan være lett å glemme å skru av komfyren. Ved hjelp av en komfyrvakt reduserer du risikoen for overoppheting som kan forårsake brann. Dersom komfyrer blir opphetet varsles det med både lys og lydsignal.

Kjøkken