Visste du at…

Tørrkoking på komfyren er årsak til omtrent 12% av alle boligbranner i landet. Feil på elektriske komfyrer kan også resultere i brann. Unngå denne brannfaren ved å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. Med komfyrvakt har du en sikkerhet dersom du skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

Komfyrvakten plasseres på veggen over komfyren og strømbrukere monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Dette gjør at det kun er komfyrvakten som er synlig etter montering. Komfyrvakten overvåker kokeplatene og utløser en alarm om den oppdager fare for brann. Hvis ingen reagerer på alarmen, gir sensoren beskjed til bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Selv om det i 2011 ble påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller ifm. rehabilitering av kjøkken, er det like viktig å installere dette i eldre boliger. Det ferdes både barn, unge og eldre i hus, og det er fort gjort å glemme å slå av komfyren.

Komfyrvakt
elektriker bergen Komfyrvakt

God sikring mot brann gir billigere forsikring

Ved å sikre boligen mot brann ved hjelp av en komfyrvakt er det flere forsikringsselskaper som gir gode vilkår. Blant annet Argus komfyrvakt er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjenningsnevnd. Argus er også en løsning som er testet og godkjent i henhold til ny standard for komfyrvakter. Dette gir det som kunde en garanti for god brannsikring av kjøkkenet.